Monday 7 September 2015

Hye...just nk shre kebaikkan GARAM BULUH...


What is Bamboo Salt?
Bamboo Salt Usage?
Who can take Bamboo Salt?

Secara simple-nya, Garam Buluh ialah garam yang dimasak dalam buluh menggunakan proses istimewa untuk membuang toksin & kesan pencemaran serta bertujuan meningkatkan kandungan mineral dalam garam.

Kenapa?

* Kini garam biasa bukan lagi semulajadi seperti dahulu, kebanyakan dihasilkan secara kimia dan terdedah kepada pencemaran


"Garam buatan zaman moden mengandungi 99% Natrium Klorida (NaCl) dan bersifat asid. Kehilangan mikro elemen akibat proses pengilangan dan menggunakan aditif."

Jadi kenapa pilih GARAM???

Kenapa tak makan sahaja vitamin-vitamin atau 
suplemen-suplemen yang banyak di pasaran?


Sebenarnya, Garam bertujuan MEMBANTU penyerapan mineral dan zat dalam badan. Jadi tanpa garam, serapan mineral, zat oleh badan tidak dapat berfungsi dengan betul.

Apa kebaikan Garam Buluh Hai-O?



* Garam Buluh = alkali VS. garam biasa = berasid

* Garam Buluh mempunyai 80 jenis mineral yang diperlukan oleh badan manusia (mengikut Laporan Makmal)


* Garam Buluh tinggi dengan kandungan Magnesium 
(dan Magnesium sangat bagus untuk badan)

Mengandungi anti-oksida dan membantu proses 
menyingkirkan toksin dalam badan.



Garam Buluh boleh bagus untuk siapa atau apa???

* Berdasarkan testimoni pengguna, Garam Buluh sesuai untuk Pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Pengidap Asma, Batu karang, Masalah usus, Masalah buah pinggang dan bermacam-macam lagi.

No comments:

Post a Comment